Novosti

In Time i Info-kod: Odgovarajuća oprema značajan je faktor u uspješnom provođenju digitalizacije poslovanja

 

Porast međunarodne i nacionalne razmjene, promjene u navikama kupaca i porast prometa u sektoru logističkih usluga uvjetuje dostavnim poduzećima da budu učinkovitija, brža i kvalitetno odgovaraju na sve zahtjeve modernog potrošača. Također, tu je i briga o zadovoljstvu vlastih zaposlenika. Kao jedna od kompanija koja postavlja standarde u kurirskom poslovanju na domaćem tržištu, In Time razumije da je digitalizacija važna kompomenta u postizanju tih ciljeva. Isto tako, razumije da digitalna transformacija kompanije ne prolazi bez određenih izazova. Jedan svojstveni izazov u primjeni digitalnih rješenja je spremnost prateće infrastrukture i opreme. Kao pouzdanog partnera za savjetovanje i isporuku opreme, In Time je odabrao Info-kod. 

Rezultat suradnje tvrtki In Time je donio:

In Time

Potreba za rješenjem

Olakšanje posla dostavljačima i pružanje najbolje moguće usluge krajnjim kupcima jedan je od glavnih ciljeva digitalizacije poslovanja na kojoj zadnjih godina In Timeovci sustavno rade. Uredno i na vrijeme dostavljena pošiljka, transparentni i real time zapisi o tijeku pošiljke te proaktivno praćenje tehnološkog napretka industrije važan su standard tvrtke In Time.
Da bi vozač bio brz, efikasan, zadovoljan i proživljavao što manje stresa u svakodnevnom poslu, mora imati odgovarajuću opremu prilagođenu svim potrebama dostavnog procesa i svakodnevnim zadacima. Oprema također mora biti u mogućnosti pratiti softverske programe koji se koriste kao i pripadajuće aplikacije. Tu u priču ulazi Info-kod.In Time

Istraživanje potreba

Mobilni terminal

Iako osobni pametni telefoni ili tableti mogu biti privlačni i lagani za korištenje, ne odlikuje ih izdržljivost i svrhovitost potrebna za svakodnevnu upotrebu na terenu. Dostavljačima je potreban radni stroj, ali lagan i s korisničkim iskustvom pametnog telefona. Također, dostavljač niti radi softvera, niti radi uređaja ne smije biti u poziciji da gleda u uređaj i ne zna „što treba stisnuti“.  Mora ga odlikovati jednostavnost i brzina korištenja. 

Mobilni printer

Kada se radi o prikupu od privatne osobe, mobilni printeri kod vozača su iznimna prednost. Vozač dođe na prikup, isprinta naljepnicu i stavi na preuzetu kutiju. Pošiljka je obilježena istog trena i nitko ne mora razmišljati o prijevoznicama koje nisu ljepljive i koje su često nepraktične. Uvođenjem prijenosnog printera, ubrzava se proces skladišnom poslovanju koje dobiva pravilno označenu pošiljku. Također, printer isprinta potvrdu za pošiljatelja što isto unapređuje proces.

Preporuka odgovarajuće opreme

Zebra TC56 ima sve što jedan In Timeovac očekuje od mobilnog terminala u svojim svakodnevnim zadacima. Računalo je sa zaslonom osjetljivim na dodir, objedinjuje posljednja tehnološka dostignuća, ima estetsku privlačnost i lakoću uporabe popularnih osobnih uređaja. Za razliku od sličnih proizvoda namijenjenih potrošačima, TC56 ima ugrađene mogućnosti učitavanja podataka i napravljeno je da podnese "nošenje i trošenje" u industrijskim okruženjima, zbog čega postoji manja vjerojatnost da će zakazati na terenu. Manje pogrešaka podrazumijeva manje zastoja i, što je najvažnije, veću produktivnost i profitabilnost.

Zebra QLn420 je stvoren da bude uz djelatnika kad je to najpotrebnije. Robustan je i izdržljiv ali praktičan za radnike u pokretu, stoga je bio i pravi izbor mobilnog printera za In Time. 

In Time

Ispitivanje zadovoljstva korisnika

Feedback na uređaje nakon godinu dana korištenja: „Komentari s terena su izrazito pozitivni. Ono što bismo izdvojili je da, za razliku od prije korištene opreme, TC56 ima 2D laser, radi čega vozač sada može s veće udaljenosti skenirati bar kod, ne gubi energiju na ciljanje bar koda i ne gubi dragocjene minute. Primjerice, ako dnevno ima 80 dostava te sada po svakoj dostavi uštedi 20 sekundi u odnosu na prije, znači da je za okvirno pola sata dnevno brže i efikasnije obavio svoj posao. Također, pomaže i unaprijeđenom iskustvu krajnjeg korisnika koji ne gubi vrijeme zajedno s dostavljačem na predugi i nespretan proces primopredaje. Također, zadovoljni smo trajnošću baterije uređaja koja bez problema izdrži cijeli normalan radni dan dostavljača.“

Rezultat suradnje i pogled u budućnost

In Time je u procesu digitalizacije poslovanja značajno ubrzao i unaprijedio procese, postigao veće zadovoljstvo djelatnika na terenu, rasteretio interne odjele podrške, osigurao trenutno dostupne i točnije podatke te bolju uslugu krajnjem korisniku.
Suradnja je dovela i do boljeg razumijevanja poslovanja i potreba tvrtke In Time, što Info-kodu omogućuje još kvalitetnije rješavanje potreba In Timea u budućnosti.
In Time ima velike planove i projekte za daljnji razvoj i smjer kompanije. U procesima je unapređenja distributivnih centara, implementacije novih geolokacijskih i komunikacijskih rješenja te novih sustava s krajnjim ciljem potpune automatizacije poslovanja. Hardverska rješenja će morati pratiti razvoj tih procesa, a In Time trebati podršku u vidu partnera za savjetovanje i isporuku opreme.

In TimeKod partnera koji nam isporučuje opremu uvijek tražimo dodanu vrijednost u vidu savjetodavne uloge i odgovarajuće podrške. Domensko znanje i poznavanje naše industrije uvijek je plus jer onda možemo preskočiti dugotrajan i skup proces istraživanja te metodu pokušaja i pogrešaka. Info-kod se pokazao kao partner kojeg interesira naše poslovanje, komunikacija je kvalitetna i odnos korektan, a prodajno osoblje razumije naše potrebe i spremno je pomoći u odabiru. Preporučio bih suradnju s Info-kodom i nadam se da će biti naš partner u daljnjim projektima digitalizacije poslovanja.


Tomislav Kovač, System Administrator, In Time

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!